2020-12-02 10:12:31• hírek • Refszatmar.eu

Furcsa, de mégis meghitt karácsonyvárás Szárazberken

Adventben számtalan közösség szervez különböző tevékenységeket, hogy a karácsonyi várakozás lelkiségét és az ünnep jelentőségét mindinkább elhintsék a készülődők szívébe. Ilyenkor a résztvevők díszeket, jelképeket készítenek, kántálnak, verselnek, betlehemeznek és még ki tudja mi mindent alkotnak, hogy a hagyományok, – amit a felnőttek már gyermekkorban megtanulhattak – semmiképpen se merüljenek feledésbe.

Ilonczai Zsombor lelkipásztor lapunknak elmondta, hogy a Szárazberki Református Egyházközség életében valóban hagyománnyá vált az, hogy ilyenkor a gyerekek, ifjak és szülők közösen több délutánt töltenek együtt, amikor alkotnak, tanulnak és élvezik azt, ami már lassan kitöröltetik a mai ember életéből, a közösséghez való tartozást. Az idei esemény eltért a többitől, hiszen a szervezők forgatókönyvet készítettek, amelynek pont az volt a lényege, hogy az egységes közösség tagjai semmiképpen se érintkezzenek egymással. Csoportokra osztva, külön helyszíneken alkottak a zöldek, a fehérek, a pirosak, és lila csapatok képviselői, illetve az apukák és legények az udvaron faragták a koszorúalapnak számító fahasábokat, míg az édesanyák és a “szorgoskezű leányok” csapata mézeskalácsot sütöttek a gyülekezeti ház új eszközökkel felszerelt konyhájában. A tevékenység termékeinek elkészültekor mindenki bemutathatta a saját adventi jelképét. Szebbnél szebb koszorúk, kopogtatók, díszek készültek, amelyek között helyet kapott egy kis betlehem is, amelynek készítői számára bizony kérdéses, hogy idén a pásztorok, a királyok és az angyalok jelmezébe öltözve, elindulhatnak majd az újszülöttet köszönteni. A foglalkozás végén közös fotózásra került sor, majd következett a szeretetvendégség, a mézeskalács figurák kóstolása, és a pizza elfogyasztása ismét más-más helyszíneken.



Örvendetes dolog, hogy a “különnek tűnő együttlét” meghozta a maga lényegét, amelyben mindenki megtalálhatta és elkészíthette azt, ami számára fontos és szép. Karácsonyra készül a világ, a megszokottól eltérően furcsán, mint máskor, de a fontos igazán az volna, hogy élje át idén is minden ember a lényeget, vagyis azt, hogy a kudarcok ellenére is megértsük, hogy Isten szereti ezt a bűnös és zavart világot, amiért valamikor elküldte Egyszülött Fiát, Aki lelkével ma is felemel, betakar és gyógyít. Ennek hírdetése legyen feladatunk és küldetésünk! Az eseményt a Communitas Alapítvány támogatta, és ezúton is köszönjük a sokszori támogatását!



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: